Tel Aviv

Tel Aviv

Op vrijdag gaat het over de IT van het bedrijf. Alle IT. Na deze ochtend vol inhoud hadden we een uur de tijd om andere dingen te doen en te lunchen. Dus al bijpratend met mijn team van de maandag (doen we altijd even op vrijdag, anders spreken we elkaar net te weinig) heb ik een tosti gebakken en opgegeten. Om daarna lopend tijdens een informatieve sessie met een ander team mij te verplaatsen naar de binnenstad.

Vorige week las ik het boek De ingreep van Peter Bennemeer. Hij herinnert mij weer aan de drie belangrijke taken van management:

  1. Bepalen koers
  2. Zorgen voor de juiste bemensing met de juiste inslag
  3. Creëren van de juiste randvoorwaarden zodat de professionals van de organisatie hun werk kunnen doen.

In de binnenstad ging de managementsessie door met een grotendeels online verzorgde coaching sessie. Coach, baas en ik in de zaal, rest thuis achter hun eigen scherm. De conclusie na deze periode en deze week is dat we moe zijn. Ik ook. Na wat pittige inhoud trekken we op tijd een flesje wijn of een biertje open om de week goed en gezellig af te sluiten.

Thuis doe ik dat nog eens dunnetjes over met manlief. Hij heeft eten besteld bij een nieuwe tent in Utrecht, Tel Aviv, die heerlijke gerechten uit het midden Oosten maken. We smullen van rode biet met kaas, zacht gegaarde aubergine met granaatappel, humus, dips, nog warme pita’s en shakshuka. Om met pancakes te eindigen. Zo kan het weekend beginnen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *